Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Yvette van Boven,Van Boven in het wild
  Van Boven in het wild
  € 34.99
  Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen  Een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen  Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit?
  U moet het alleen wéten en leren herkennen.  Nou: dit boek is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leert u wildpluk gemakkelijk toe te passen in uw eigen gerechten.  Vroeger was het volstrekt normaal om te koken met de natuur direct op het bord, nu zijn we daar een beetje van vervreemd geraakt. Maar nog steeds kunt u écht op élk ommetje uw jaszakken volduwen met de lekkerste planten, die vaak gewoon in het stadsplantsoen te vinden zijn. U hoeft er niet altijd helemaal voor op pad in de duinen of het bos.  Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria: ze droogde planten die ze mooi vond en plakte ze in haar vele albums. Die kinderhobby heeft ze de laatste jaren weer opgepakt: alles wat ze onderweg op haar wandelingen tegenkwam heeft ze gedroogd tussen lagen papier, karton en planken. Haar man Oof Verschuren heeft de planten én de recepten fabelachtig mooi gefotografeerd. Zo hopen Oof en Yvette opnieuw grote mensen en kleine kinderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan en daardoor weer goed naar de – vaak eetbare – natuur te kijken.  Achter in het boek staan meer dan honderd makkelijke, bijna allemaal vegetarische, (basis)recepten met een originele twist. Ze zijn zo geschreven dat u het ene kruid vaak voor het andere kunt verwisselen, om zo het gerecht een andere smaak te geven, immers: niet alle planten zijn het hele jaar door te plukken, maar er is vaak wel iets te vinden dat erop lijkt.  ZAKBOEK
  Naast dit grote wildplukboek maakte Yvette ook een klein zakboek. Deze past handig in uw tas als u op pad bent. Het zakboek is de eenvoudige versie van zijn grote zus en bevat geen recepten. U vindt het onder ISBN 9789038811291.


  Extra informatie:

  Hardback
  428 pagina's
  Met illustraties
  Mei 2022
  1864 gram
  275 x 227 x 30 mm
  EAN: 9789038811284
  Nijgh & Van Ditmar

  Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen