Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • William C.C. Cavanagh,De slag om de Elsenbornrug en de tweelingdorpen
  • William C.C. Cavanagh,De slag om de Elsenbornrug en de tweelingdorpen
William C.C. Cavanagh,De slag om de Elsenbornrug en de tweelingdorpen
De slag om de Elsenborgrug en de tweelingdorpen
het beslissende gevecht tijdens het Ardennenoffensief
€ 19.99

Bij u in huis op: donderdag

Het Ardennenoffensief in december 1944 was Hitlers laatste poging om de geallieerden in het westen in de verdediging te drukken. De bedoeling was om de belangrijke havens van Antwerpen te heroveren en zo de Amerikanen en Britten af te snijden die zich ten noorden daarvan bevonden. Het offensief kwam als een enorme verrassing en had een goede kans van slagen gehad als de Duitsers één stad en de heuvelrug daaromheen hadden veroverd: Elsenborn.
"De Slag om de Elsenbornrug en de tweelingdorpen" vertelt het verhaal van de dappere mannen die door heldhaftige samenwerking en opofferingsgezindheid de belangrijkste poging van het Duitse Zesde Leger wisten te stoppen. Amerikaanse veteranen die hieraan deelnamen, herinneren zich de gebeurtenissen als de dag van gisteren, hoewel ze bijna zeventig jaar geleden gebeurd zijn. Ze herinneren zich ook hun kameraden die tijdens de slag stierven. William C.C. Cavanagh behandelt die kritische vijfdaagse strijd gedetailleerd in zijn werk. Het Ardennenoffensief werd op vele fronten uitgevochten, maar bij Elsenborn werden de Duitsers definitief gestopt door het Amerikaanse Eerste Leger.
Auteur William C.C. Cavanagh heeft alle beschikbare bronnen geraadpleegd. Hij bestudeerde evalutatierapporten van eenheden en organisaties die bij de slag betrokken waren. Daarnaast bezat hij jarenlang een uitgebreid netwerk en beschikte hij over veel individuele contacten. Dat gold niet alleen de Amerikaanse deelnemers, burgers en verzetsmensen, maar ook voor Duitse commandanten op verschillende niveaus van de drie betrokken Duitse divisies. Een dergelijk omvangrijk onderzoek stelde de auteur in staat om de feiten van fictie te scheiden.

Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
April 2014
392 gram
230 x 150 x 22 mm
EAN: 9789045315843
BBNC uitgevers POD

Bij u in huis op: donderdag