Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Willem Kalb,Prinsessentranen
  Prinsessentranen
  € 19.17
  24 Bij u in huis op: dinsdag


  In de 19e eeuw waren in heel Europa een aantal oude dynastieën aan het bewind, de monarchie was de meest voorkomende staatsvorm. De verschillende vorstelijke families waren onderling nauw verwant. Om de banden te verstevigen werden zonen en dochters heel vaak uitgehuwelijkt. Meisjes trouwden jong, zestien, zeventien jaar was de ideale leeftijd, Soms ging het goed maar heel vaak ook waren de jonge bruiden doodongelukkig in hun huwelijk, ver weg in een ander land, een andere taal met andere gewoonten.
  `Prinsessentranen` bevat vijftien portretten van die prinsessen die op zeer verschillende plekken terechtkwamen, Rome, Stockholm, Den Haag, Wenen, Dresden, Sint-Petersburg maar ook in Mexico en Brazilië. Ze moeten zich aanpassen en accepteren dat hun echtgenoten er maitresses op na hielden. Maar als de jonge prinsessen eens verliefd werden op een ander was de wereld te klein en volgden er schandalen.
  Deze verhalen geven een mooi inkijkje in de wereld in de vorstelijke residenties die naar buiten toe altijd een beeld lieten zien van verhevenheid, degelijkheid en plicht maar waar achter de paleisdeuren zich kleine en grote tragedies afspeelden.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  255 pagina's
  Met illustraties
  November 2022
  376 gram
  210 x 148 x 23 mm
  EAN: 9789464657104
  Brave New Books

  24 Bij u in huis op: dinsdag