Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • W.J.  Otten,Op de hoge
  • W.J.  Otten,Op de hoge
W.J.  Otten,Op de hoge
Op de hoge
€ 16.50

Uitverkocht/Niet leverbaar

Willem Jan Otten is de auteur van een veelzijdig oeuvre dat romans en toneelstukken omvat, maar ook essays, zoals Het museum van licht. Maar de kern van zijn schrijverschap hccft altijd bestaan uit poëzie. Dat dit nog altijd zo is, bewijst zijn nieuwe bundel op de hoge.

Meer dan zestig gedichten vormen tezamen, zoals dat ook in zijn vorige bundel Eindaugustuswind het geval was, een kroniek van een groei. Het is poëzie die direct uit het leven lijkt voort te komen. Denkend, reflecterend en de ervaring zoekend.

Dat zijn in deze bundel in het bijzonder drie thema's. In de eerste plaats de overgave aan het mysterie - het terugdeinzen, het moed verzamelen om door de knieën te durven gaan, prachtig verwoord in het titelgedicht of het gedicht Palingcredo

'Waar haalt hij ooit de moed vandaan / om door de nauwste ring te gaan / als er geen slotsom was die hij al kende'.

Verder zijn er de vriendschaps- en liefdesgedichten, en tenslotte is er een hele reeks gedichten over Alexander de Grote, de heerser die zich godgelijk waande.

Over dat alles schrijft Otten in de taal die hem eigen is: stevig, muzikaal en soepel, vol eigen woorden en eigenzinnige beelden.

De auteur:
Van Willem Jan Otten verschenen de romans Een man van horen zeggen, De wijde blik en Ons mankeert niets. Zijn meest recente poëziebundel was Eindaugustuswind (1998), zijn andere dichtbundels werden in 2000 verzameld in Eerdere gedichten. In 2000 ontving hij de Constantijn Huygensprijs.

Extra informatie:

Uitverkocht/Niet leverbaar