Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Vlaamse Onderwijsraad,Zonder wrijving geen glans
  • Vlaamse Onderwijsraad,Zonder wrijving geen glans
Vlaamse Onderwijsraad,Zonder wrijving geen glans
Zonder wrijving geen glans
Identiteit en waarden op school
€ 24.99
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00HOE GA JE OM MET VERSCHILLENDE ACHTERGRONDEN IN DE KLAS?
IN WELKE SITUATIES IS CONFLICT JUIST NUTTIG OM DE DIALOOG AAN TE GAAN?
WAT BETEKENT SUPERDIVERSITEIT VOOR DE TOEKOMST VAN HET ONDERWIJS?

Op school en in het klaslokaal ontstaan er vaak spanningen over culturele, etnische en levensbeschouwelijke waarden. Ouders die aan leraren vragen om rekening te houden met bepaalde omgangsvormen, leerlingen die zich verzetten tegen leerinhouden, maar ook leraren die de realisatie van de eindtermen moeten verenigen met hun persoonlijke engagement.

Zonder wrijving geen glans biedt een leidraad om zulke situaties zichtbaar te maken en zoekt naar een juiste uitweg. PATRICK LOOBUYCK, PAUL SCHEFFER, STIJN SIECKELINCK, WINNY ANG, FANNY MATHEUSEN, EMILIE LE ROI en KHALID BENHADDOU geven hun visie op het thema vanuit hun eigen perspectief en deskundigheid.

Die visies stimuleren samen met enkele herkenbare casussen om de eigen werkwijze te bevragen en alternatieven te voorzien. Dit boek bevat bovendien een handige praktijkwijzer die het handelen concreet richting geeft. Het is een uitnodiging aan alle betrokkenen in het onderwijs om die (in)spannende oefening te maken.
Extra informatie:

Paperback / softback
182 pagina's
Oktober 2020
418 gram
240 x 170 x 12 mm
EAN: 9789401468978
Lannoo Campus

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00