Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Virginia Woolf,Nacht en dag
  • Virginia Woolf,Nacht en dag
Virginia Woolf,Nacht en dag
Nacht en dag
€ 25.99
Levertijd: 2 tot 4 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Voor Virginia Woolf was haar tweede roman, Nacht en dag, haar meesterproef. Ze trad in de voetsporen van de Engelse schrijfsters die ze het meest bewonderde, met name Jane Austen. In hun traditie schreef ze een modern verhaal over moderne mensen.
We zijn aanwezig bij theevisites en diners, die Woolf beschrijft met haar bekende ironie en haar humoristische gevoel voor het absurde. En we gaan mee op prachtig beschreven omzwervingen door Woolfs geliefde Londen. Haar hoofdpersonen, drie vrouwen en twee mannen, staan voor grote keuzes in hun leven. Trouwen? Een carrière zonder huwelijk? Een combinatie?
Mary Datchet, voorvechtster van vrouwenrechten, is verliefd op Ralph Denham, maar die is verliefd op Katharine Hilbery. Zij weet het nog niet, verlooft zich eerst met William Rodney maar twijfelt – en zijn oog valt op een nichtje van Katharine.
Met groot psychologisch inzicht verweeft Woolf een subtiel liefdesverhaal met een moderne sociale roman over kwesties als vrouwenkiesrecht en de verschillende rollen van vrouwen.


Extra informatie:

Paperback / softback
568 pagina's
Oktober 2019
622 gram
200 x 125 x 46 mm
EAN: 9789025309879
Athenaeum

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel