Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Viktor Sjklovski,Een sentimentele reis
Sentimentele reis
Herinneringen 1917 - 1922 Petersburg, Galicië, Perzië,
Saratov, Kiev, Petersburg, Dnepr, Petersburg, Berlijn
Privé-domein Nr. 60
€ 25.99
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Levertijd:
  • 7-14 werkdagen *
  • Vanaf € 26.50 gratis verzendenViktor Sjklovski geldt in de moderne Russische literatuur als een der grote woordvoerders van het formalisme. Hij onderhield al voor de oktoberrevolutie contacten met de futuristen en hij gold als de belangrijkste theoreticus van de vooral stilistische vernieuwing in de literatuur.

Zijn Sentimentele reis wordt nu beschouwd als een klassiek werk over de gebeurtenissen tussen 1919 en 1923. In het eerste deel Front en revolutie', schildert Sjklovski het eerste revolutiejaar. In het tweede deel , 'Aan de schrijftafel', volgen zijn avonturen tijdens de burgeroorlog en in Perzië, Petersburg, Finland en Duitsland. Het is een uniek verslag van de Russische revolutie, de jaren van de burgeroorlog en de voor-stalinistische periode van maatschappelijke en culturele vernieuwing en experiment.

Sjklovski's stijl is fragmentarisch. Hij veroorlooft zich binnen het verslag van zijn belevenissen essayistische uitweidingen die schijnbaar buiten elk verband met het verhaal tal van fonkelende, humoristische paradoxen opleveren. De ordeloosheid en slordigheid van de Sentimentele reis zijn doelbewust aangebracht. Het boek is door die opzet en door de losse stijl een overtuigend tijdsdocument gebleven.


Vertaling:     Charles B. Timmer
Nawoord:     Charles B. Timmer  


Extra informatie :
Privé-domein 60
Paperback / softback
373 pagina's
Januari 1980
410 gram
195 x 119 x 32 mm
EAN: 9789029546126
De Arbeiderspers


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.