Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Ton Derksen,Rammelende argumenten voor de Hoge Raad
  Rammelende argumenten voor de Hoge Raad
  Wegpoetsstrategie├źn van mr. Aben in de herzieningszaak Baybasin
  € 18.00
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  Zwicht de Hoge Raad voor politieke druk? In de zaak van Hüseyin Baybasin dreigt dit te gebeuren. Advocaat-generaal Mr. Aben schreef een 1730 pagina`s dik advies aan de Hoge Raad dat vooral bedoeld lijkt om de lont
  uit deze explosieve zaak te trekken.

  Hüseyin Baybasin is een van de oprichters van het Koerdisch Parlement in Ballingschap. Toen dit parlement in 1995 in Den Haag werd opgericht, reageerde de Turkse staat furieus. Een Nederlands-Turkse politie-eenheid begon daarop de telefoon van Baybasin af te tappen. In 1995 werd Baybasin naar Nederland gelokt en opgepakt voor drugshandel en poging tot moord. Hij kreeg levenslang. Maar de taps in zijn zaak vertonen alle tekenen van een doelbewuste vervalsing.

  Mr. Aben is bezig om de bewijzen van deze vervalsing onder het vloerkleed te vegen. Hij blijkt daarin bijzonder gewiekst.

  Dit is het derde boek dat hoogleraar wetenschapsfilosofie Ton Derksen over de zaak Baybasin publiceert. Eerder verschenen Verknipt bewijs en De Baybasin taps. Drie boeken over één zaak. Inderdaad, de rechtsstaat staat op het spel.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  136 pagina's
  December 2017
  230 gram
  230 x 151 x 14 mm
  EAN: 9789492538307
  ISVW Uitgevers

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen