Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Thijs Rutten,Origenes
  Origenes
  Ofwel het optimisme van een mysticus
  € 21.95
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  Wat heeft een derde-eeuwse mysticus ons nog te bieden? Een vraag die niet elke dag gesteld wordt aan een maatschappij die voornamelijk
  gericht is op toekomst en vooruitgang. Toch blijkt het alleszins de moeite waard om over onze schouders een kijkje te nemen in wat heet de stoffige keuken van een verre voorouder. Origenes spreidt niet enkel een verfrissende vrijheid in denken en taalgebruik ten toon, maar biedt de hedendaagse mens die iets verder wil kijken dan het abc van het kerkraam, een bevrijdende handreiking om de weg van een vaag gevoelde religieuze onrust binnen een christelijke context verder te bewandelen.
  De auteur beschrijft los van dogma en moraal de grondtrekken van een mystiek, gekenmerkt door enerzijds de dramatische strijd van een ziel die zich geplaatst weet voor de keuze tussen leven en dood, en anderzijds haar steeds toenemende participatie in het goddelijke, die de mens progressief in God transformeert.
  Het boek is een enigszins aangepaste versie van het in 1991 verschenen `Om mijn oorsprong vechtend` van de hand van dezelfde auteur.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  246 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2021
  362 gram
  210 x 148 x 23 mm
  EAN: 9789464350524
  Brave New Books

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen