Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Theo Brinkel, Ruud Lubbers,Haagse jaren
  • Theo Brinkel, Ruud Lubbers,Haagse jaren
Theo Brinkel, Ruud Lubbers,Haagse jaren
Haagse jaren
De politieke memoires van Ruud Lubbers
€ 24.99
Bij u in huis op: vrijdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


In Haagse jaren tekent Theo Brinkel de spraakmakende memoires op van Ruud Lubbers, de langstzittende premier van Nederland.

Tussen 1992 en 1995 voerde historicus Theo Brinkel vijftien lange gesprekken met premier Ruud Lubbers over zijn jaren in de landelijke politiek. Lubbers’ laatste termijn als premier van Nederland liep ten einde en zijn regering maakte plaats voor het eerste paarse kabinet. Het boek zou in 1995 verschijnen, maar publicatie werd op het laatste moment tegengehouden. Vijfentwintig jaar later verschijnen deze onthullende memoires alsnog.

In Haagse jaren is ‘Der Macher’ zelf aan het woord, over zijn politieke visie, zijn twijfels en zijn overtuigingen. Hij zet uiteen hoe hij ons uit twee financiële crises leidde en blikt terug op de verkiezingen van 1994, toen het CDA zware electorale schade opliep en er een einde kwam aan de onafgebroken regeringsdeelname van de christelijke politiek. Ook doet hij een boekje open over zijn vriendschap met Helmut Kohl, die na de Duitse eenwording in 1990 definitief voorbij was.

Deze bijzondere politieke memoires van Ruud Lubbers zijn geschreven in de periode waarin hij nog aan de macht was, maar tegelijk kon terugblikken op een indrukwekkende politieke carrière. Haagse jaren van Theo Brinkel is een onthullende autobiografie en een uniek historisch document ineen.

`Lubbers maakt van zijn hart geen moordkuil.` - de Volkskrant

`Razend interessant.` – de Groene Amsterdammer
Extra informatie:

Paperback / softback
432 pagina's
Augustus 2020
634 gram
229 x 152 x 34 mm
EAN: 9789026352607
Ambo|Anthos

Bij u in huis op: vrijdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel