Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

T. Maezumi Roshi,Je leven waarderen
Je leven waarderen
De essentie van zenbeoefening
€ 19.25

Levertijd: 1 tot 2 werkdagenJe leven waarderen is de eerste bundeling van zenlessen van Taizan Maezumi Roshi (193 1-1995), één van de Japanse zenmeesters, die zen in het midden van de twintigste eeuw naar het westen brachten. Het is tevens de eerste keer dat het werk van deze belangrijke hedendaagse zenmeester in een Nederlandse vertaling verschijnt. Maezumi Roshi was de oprichter van het Zen Center Los Angeles (ZCLA) en het Zen Mountain Center in Idyllwild, Californië.

Deze korte, inspirerende uiteenzettingen werpen in sprekende, voor hem karakteristieke taal een helder licht op zenbeoefening. Ze gaan onder andere in op zazen, koans, hoe je leven op te vatten als het leven van de Boeddha en de fundamentele kwestie van leven en dood.

Maezumi Roshi had tijdens de laatste vijfendertig jaar van zijn leven duizenden westerse leerlingen, en hij en zijn opvolgers stichtten zencentra in de Verenigde Staten, Europa en Zuid-Amerika. Je leven waarderen brengt de lezer in contact met Maezumi Roshi's bijzondere geest, zijn unieke wijze van onderrichten en zijn tijdloze inzichten in het beoefenen van zen.

Nooit beperkte hij zich tot het overbrengen van ideeën: zijn teisho - de zentoespraken die hij zowel wekelijks als tijdens retraites gaf - maakten bij zijn leerlingen zeer persoonlijke vragen los. Maezumi Roshi drong er bij zijn leerlingen altijd op aan deze vragen op het eigen leven te betrekken. Zoals hij vaak zei: `Wees intiem met je leven.'

Oorspronkelijke titel: Appreciate Your Life
Vertaler: Myriam van Gils 

Extra informatie:

Paperback / softback
190 pagina's
April 2005
267 gram
210 x 130 x 17 mm
EAN: 9789056701079
Asoka

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen