Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Sytze van der Zee,Zuidwal
  • Sytze van der Zee,Zuidwal
Sytze van der Zee,Zuidwal
Zuidwal
dossier van een seriemoordenaar
€ 17.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

In Wassenaar verdwijnt een 11-jarig meisje tijdens schooltijd spoorloos. Na intensief zoeken wordt haar lijkje vier dagen later gevonden in de duinen. Al snel komt de politie op het spoor van de 30-jarige Haagse nachtclubportier Koos Hertogs. Naarmate het onderzoek vordert, komen er meer delicten aan het licht (moorden, verkrachtingen, overvallen, steeds met wreed geweld gepleegd). Hertogs weigert echter elke medewerking en bedreigt zelfs rechercheurs en hun familie.

Sytze van der Zee baseert zich in `Zuidwal` op de processen-verbaal en het journaal dat de rechercheurs bijhielden, en sprak met betrokkenen. Centraal staan de inspanningen van twee Haagse rechercheurs die worden geconfronteerd met het absolute kwaad. Een van hen gaat er uiteindelijk aan onderdoor. In `Zuidwal`, een gruwelijk relaas, beschrijft Van der Zee de zaak van dag tot dag, tot in detail.

Hertogs wordt uiteindelijk tot levenslang veroordeeld voor drie moorden, hoewel hij verdacht wordt van ruim zestien. Hertogs, die altijd zei onschuldig te zijn, legde enkele jaren geleden `een deelbekentenis` af, die hij herhaalde in de met een verborgen camera opgenomen reportage die in 2010 werd uitgezonden in het programma van Peter R. de Vries. Van der Zee schreef voor de herziene editie van deze truecrime-klassieker een uitgebreid nawoord. Hierin verwerkt hij zijn gesprekken met de nabestaanden.

Sytze van der Zee (1939) was correspondent van NRC in Bonn, Brussel en Washington, adjunct-hoofdredacteur van Elsevier en hoofdredacteur van Het Parool. Bij Just Publishers verschenen eerder `Voor Führer, Volk en Vaderland` (over de SS) en `De Vliegmensch` (over de NSB-vliegtuigpionier Koolhoven).

Extra informatie:

Paperback / softback
300 pagina's
Met illustraties
April 2014
421 gram
211 x 134 x 30 mm
EAN: 9789089752970
Just Publishers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen