Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Soma Morgenstern,Vlucht en einde van Joseph Roth
  Vlucht en einde van Joseph Roth
  € 29.50
  24 Bij u in huis op: vrijdag
  Bestel vóór: 13:00

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
  Soma Morgenstern ontmoette Joseph Roth voor het eerst in 1909 in Lemberg (het huidige Lviv) tijdens een congres van Joodse scholieren. Hun gezamenlijke achtergrond – ze waren allebei afkomstig uit Galicië, een verre uithoek van het Habsburgse rijk, tegenwoordig Oekraïne – schiep meteen een gevoel van verbondenheid.

  Beiden gingen in Wenen studeren en in de Eerste Wereldoorlog waren ze allebei soldaat in het Oostenrijks-Hongaarse leger. Vervolgens werkten ze als correspondent voor de cultuurpagina’s van de Frankfurter Zeitung – Morgenstern in Wenen en Roth in Berlijn. Toen in 1933 Hitler aan de macht kwam, vluchtte Roth naar Parijs, waar hij ten slotte in een klein hotel zijn laatste onderkomen vond. In 1938 vluchtte ook Morgenstern naar Parijs en hij nam een kamer in hetzelfde hotel. In weerwil van Morgensterns pogingen Roth van de drank af te krijgen, nam diens alcoholverslaving alleen maar toe, tot hij uiteindelijk in mei 1939 overleed aan de gevolgen ervan.

  In Vlucht en einde van Joseph Roth schetst Morgenstern een zeer persoonlijk beeld van zijn bewogen vriendschap met Joseph Roth in politiek dramatische tijden.  Extra informatie:

  Hardback
  360 pagina's
  Met illustraties
  November 2022
  570 gram
  219 x 140 x 30 mm
  EAN: 9789028223271
  Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

  24 Bij u in huis op: vrijdag
  Bestel vóór: 13:00

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen