Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Ruud DOEVENDANS,Tussen twee finales
  Tussen twee finales
  Oranje 1978-1988, affaires en antivoetbal
  € 12.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Het is 25 juni 1978. In Buenos Aires verliest het Nederlands elftal in de WK finale van Argentinië. Tegen alle verwachtingen in. De eerder zo bepalende rol van Nederland in het internationale voetbal lijkt uitgespeeld. In de daaropvolgende jaren zal er van alles misgaan.

  Oranje haalt op het nippertje het EK 1980, maar gaat op dat toernooi af via de zijdeur. De WK`s van 1982 en 1986 en het tussenliggende EK worden zelfs helemaal niet gehaald. De jaren tussen 1978 en 1988 zijn voor Oranje onzekere jaren.

  Om het tij te keren volgen de bondscoaches elkaar in snel tempo op. Maar trainers als Jan Zwartkruis, Kees Rijvers en Leo Beenhakker krijgen niets voor elkaar. De komst van Rinus Michels lijkt de onderlinge tegenstellingen aanvankelijk eerder te benadrukken dan op te lossen. Ondertussen worstelt de KNVB zich, op vaak schimmige wijze, van schandaal naar schandaal.

  Auteur Ruud Doevendans dook in de annalen en onthult wat er fout ging: o.a. het zwarte geld bij het EK 1980, de naïeviteit van Jan Zwartkruis, de legendarische tactische missers van Kees Rijvers, de dramatische 12-1 van Spanje-Malta, de machtsspelletjes van Rinus Michels, het komen en gaan van spelers, de omkopingskwestie rondom Hongarije-Nederland en ook het beruchte bomincident in De Kuip.

  Pas na 1985 hervindt Oranje zijn vorm met spelers als o.a. Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Dit resulteert in 1988 in de gewonnen EK-finale (tegen aartsrivaal Duitsland). Heel Nederland staat op zijn kop.

  Een lezer schreef: `Tussen twee finales is een geweldig boek over tien onzekere Oranjejaren!`

  Ruud Doevendans (1965) schreef eerder o.m. Klem!, de uitstekend ontvangen biografie van Jan van Beveren, en de verhalenbundel Voetbalhelden sterven niet. Hij was hoofdredacteur van het voetbalhistorische magazine Half 3. Nu is hij eindredacteur van het trainersmagazine De Voetbaltrainer.

  Over Klem! Schreef de pers:

  `Zijn absolute wil om de waarheid boven tafel te halen, leverde een fenomenaal boek op`
  - Eindhovens Dagblad

  `Ruud Doevendans is de koning van de voetbalkroniek` - Voetbal International

  `Klem! is een psychologische thriller` - NRC

  `(...) hoort bij de beste biografieën van de laatste tien jaar. Het boek is fascinerend en onthullend`
  - De Buitenspelers  Extra informatie:

  Paperback / softback
  Met illustraties
  September 2017
  611 gram
  240 x 161 x 28 mm
  EAN: 9789089754929
  Just Publishers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen