Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Rutger van Eijken,Ethiek in het sociaal domein
  Ethiek in het sociaal domein
  € 34.50
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  Dit product bestaat uit een boek inclusief website met o.a. het online boek.

  Ethiek in het sociaal domein neemt de student mee op een reis door zijn of haar ethisch bewustzijn. De persoonlijke zoektocht van de toekomstig sociaal werker staat centraal. De student maakt kennis met ethiek, van klassieke theorieën tot hedendaagse ethische vraagstukken, en leert dit direct toe te passen op casussen uit het sociaal werk. Door de focus op het werkveld en de hedendaagse wereld, zonder daarbij de filosofische theorie teveel los te laten, sluit het boek goed aan op de belevingswereld van de student die zo verschil leert te maken in de praktijk.

  Het vertrekpunt zijn de eigen ideeën van de student over de ideale samenleving en de ideale sociaal werker. De student leert praktische stappen te zetten om ethische kwesties binnen het toekomstige werkveld aan te pakken. Vanuit het uitgangspunt dat ethiek vooral om jou als persoon draait en jouw opvattingen over het leven en de medemens, biedt dit boek een stevig fundament waarop de student zijn of haar keuzes kan baseren. Ethiek draait immers om de keuzes die een persoon maakt.

  Het boek nodigt uit om te reflecteren op de ideale samenleving en de goede hulpverlener, maar gaat ook aan de slag met de (eigen) impliciete overtuigingen en vooroordelen die de student kunnen belemmeren in het ethisch uitoefenen van het vak.

  Door het combineren van de theorie met casussen en reflectievragen is dit vooral een praktisch boek. Bij het boek hoort een website waarop verdiepende opdrachten en video’s te vinden zijn.

  Ethiek in het sociaal domein richt zich op studenten binnen het sociaal domein.

  Rutger van Eijken is docent Social Work bij Avans in Breda. Hij richt zich op vragen rondom goed hulpverlenerschap en geeft les in filosofie, ethiek en levenskunst.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  144 pagina's
  Februari 2021
  317 gram
  241 x 171 x 10 mm
  EAN: 9789024434411
  Boom

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen