Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Rudolf Steiner,Karmaonderzoek 5
  • Rudolf Steiner,Karmaonderzoek 5
Rudolf Steiner,Karmaonderzoek 5
Karmaonderzoek deel 5
Werken en voordrachten b6
€ 27.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


In liet laatste laar van zijn leven - 1924 - sprak Steiner met een ongekende directheid en concreetheid over reïncarnatie en karma. Deze beschouwingen beslaan bij elkaar vijf delen in de reeks Werken en voordrachten. Karmaonderzoek 5 bevat de karmavoordrachten uit de laatste maand van Steiners openbare werkzaamheid. Alle grote thema's uit 1924 worden hierin samengevat en tot een nieuw hoogtepunt gevoerd.

Centraal staat de innerlijke problematiek van de nieuwe tijd. Steeds vaker maken mensen crises door die niet vanuit gangbare theorieën te verklaren zijn. Psychotherapeuten sluiten daarbij op grenservaringen en 'oud karma' dat niet verwerkt kan worden.
Nieuwe - karmische - gezichtspunten en therapieën worden noodzakelijk. Dat is waarop Steiner zich in deze voordrachten richt. Hij voorzag dIe noodzaak van an een cultuurtherapie, die de brug zou kunnen slaan tussen de kosmische en de aardse zijden van de mens.

Een nieuwe socialiteit zou moeten worden ontwikkeld -om te beginnen in de antroposofische beweging zelf. Dat mensen die steeds individueler worden toch tot duurzame vormen van samenwerken en -leven komen, is alleen mogelijk door een groeiend inzicht in de karmische achtergrond van eigen en andermans idealen, vermogens en onvermogens.

Het nawoord van Coenraad van Houten peilt het belang van Steiners karmaonderzoek en de weerklank die dit tot dusver gevonden heeft.

Redactie: P. Blomaard
Vertalers: W. Mees en R. Hansen

Extra informatie:
Werken en voordrachten b6
Hardback
224 pagina's
412 gram
210 x 138 x 20 mm
EAN: 9789060385333
Steinervertalingen

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen