Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Rudolf Steiner,De kernpunten van het sociale vraagstuk
De kernpunten van het sociale vraagstuk
Werken en voordrachten e1
Kernpunten van de antroposofie - Het sociale vraagstuk
€ 27.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


In de sociale chaos in Duitsland tijdens en na de eerste wereldoorlog werd Steiner tot verrassing van velen maatschappelijk actief. Gesteund door arbeiders en tegengewerkt door vakbonden en politici sprak hij voor volle zalen over een nieuwe sociale orde die recht zou doen aan de mens als geestelijk, lichamelijk én sociaal wezen.

Het boek waarin hij zijn maatschappijvisie uiteenzette, De kernpunten van het sociale vraagstuk, verscheen in 1919, vrijwel direct na het einde van de oorlog. Steiner biedt daarin zowel een diagnose van de sociale problematiek, die ook voor onze tijd nog van toepassing is, als een schets van een alternatieve maatschappij, waarin de drie gebieden cultuur, recht en economie van elkaar gescheiden zijn en autonoom verbindingen met elkaar aangaan.

De Nederlandse vertaling is van Mouringh Boeke. De uitgave wordt geactualiseerd door een nawoord in de vorm van drie afzonderlijke interviews, met resp. Mouringh Boelce, Paul Mackay en Michaëla Hordijk. Uit deze authentieke persoonlijke verhalen wordt duidelijk hoe verschillend er met de basisgedachte van de 'sociale driegeleding' in de praktijk kan worden omgegaan en tot welke ervaringen dat leidt.

Vertaler: Mouringh Boeke

Extra informatie:
Werken en voordrachten e1
Hardback
224 pagina's
November 2004
412 gram
211 x 137 x 19 mm
EAN: 9789060385470
Steinervertalingen

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen