Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Rudolf Steiner,Brieven
Brieven
€ 45.00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Rudolf Steiner (1861-1925) was een man van zijn tijd, die alom bekendheid genoot en actief deelnam aan het culturele leven. Hij publiceerde filosofische boeken, gaf tijdschriften uit, mengde zich in publieke discussies, zoals de affaire Dreyfus, was betrokken bij de uitgave van het werk van Goethe en Nietzsche en droeg bij aan de toenmalige wetenschap. Hij onderhield vriendschappen met vele mensen uit allerlei beroepsgroepen en uit alle lagen van de bevolking, van de kruidenzoeker Felix Koguzki tot de groothertogin Sophie van Saksen. Hij had contact met vooraanstaande mensen zoals Eduard von Hartmann, Ernst Haeckel, generaal von Moltke en Christian Morgenstern, en hij werd benaderd door mensen als Franz Kafka en Piet Mondriaan. In dit boek is een brede selectie opgenomen van de vele brieven die Steiner geschreven heeft.
Uit deze brieven komt Steiner in al zijn veelzijdigheid naar voren en toont hij zich een ware vriend voor velen. Daarnaast zijn er ook brieven aan Steiner opgenomen, onder meer van Rosa Mayreder, Rosa Luxemburg, Edouard Schuré, Annie Besant en Friedrich Rittelmeyer.
Verder bevat deze bundel een aantal nog niet eerder gepubliceerde brieven aan Steiner zoals een brief van de vader van Krishnamurti en brieven van Nederlandse antroposofen zoals Willem Zeylmans van Emmichoven, Elisabeth Vreede, Marie Tak van Poortvliet, Max Stibbe en Daan van Bemmelen. In het nawoord schetst Walter Kugler, directeur van de Rudolf Steiner Nachlassverwaltung en het Rudolf Steiner Archiv, een levendig beeld van deze zo vurige en veelzijdige mens, wiens ?Bildung? door Stefan Zweig ooit als ?verbluffend? werd beschreven, en wiens dadendrang onstuitbaar was. Deze Steiner, zo tonen de brieven aan, was een man van vlees en bloed, die midden in het leven stond.

Extra informatie:
Werken en voordrachten n2
Paperback / softback
550 pagina's
Met illustraties
December 2006
824 gram
211 x 140 x 39 mm
EAN: 9789060385524
Steinervertalingen

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen