Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Roxane van Iperen,Brieven aan `t Hooge Nest
  Brieven aan `t Hooge Nest
  € 19.99
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  Het kwaad kwam niet van buiten, maar uit onszelf. Om het moerasland heen blijven fietsen en alleen op het prille bloemenveld wijzen, is lui en gevaarlijk. Alles wat toen gebeurd is, kan per definitie nogmaals gebeuren en die kans wordt alleen maar groter als er geen streven is het gebeurde ten minste te onderzoeken.

  Sinds de verschijning van `t Hooge Nest in november 2018 hebben talloze lezers Roxane van Iperen geschreven. Ontroerende brieven met ontboezemingen over de oorlog, over onbesproken leed en over opgroeien in een door trauma`s getekend gezin. Maar ook kwam er nieuwe informatie over personen uit `t Hooge Nest aan het licht, die door deze publicatie wordt ontsloten.

  Een simpel streven zoveel mogelijk stemmen aan het woord te laten. Geen historici, onderzoekers of oorlogskenners, hoewel die niet zijn uitgesloten, maar willekeurige lezers die zich geroepen voelden hun persoonlijke ervaringen op te schrijven over gebeurtenissen nu of uit die tijd.

  Samen met de 4-meilezing Stemmen uit het diepe die ze in 2021 uitsprak, de Cleveringalezing en het aangrijpende relaas over de ontruiming van de psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch in 1943, vormen deze brieven een reflectie op de realiteit van onderdrukking, wegkijken, moed en medemenselijkheid.

  Het zwijgen hielp niet. In hoeverre de brieven iets van het zwijgen opheffen is niet te zeggen - zij die in het zwijgen volharden schrijven niet.
  Recensie:
  NRC Handelsblad
  'Sommige brieven in het nieuwe boek van Roxane van Iperen wil je meer dan één keer lezen. Het drama zit soms in een enkele zin... Brieven aan `t Hooge Nest maakt pijnlijk tastbaar hoe het oorlogsleed heeft doorgewerkt in families.'

  Extra informatie:

  Hardback
  160 pagina's
  September 2021
  282 gram
  216 x 143 x 20 mm
  EAN: 9789048862986
  Lebowski

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel