Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Roxane van Iperen,`t Hooge Nest
`t Hooge Nest
€ 23.99
  (Hardback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 13:00
  • Bij u in huis op vrijdag
  • Vanaf € 26.50 gratis verzenden


`Wanneer er gevochten moet worden, moet er maar gevochten worden. Je kunt jezelf niet ontrouw worden. Je kunt jezelf ook niets wijsmaken. We stonden ervoor. We hebben gedaan wat we moesten doen, wat we konden doen. Niet meer en niet minder.` Janny Brandes-Brilleslijper

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in `t Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van `t Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.
Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van nsb-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.
`t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.
Extra informatie:

Hardback
384 pagina's
November 2019
629 gram
216 x 151 x 40 mm
EAN: 9789048854783
Lebowski