Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Roxane van Iperen,`t Hooge Nest
  • Roxane van Iperen,`t Hooge Nest
Roxane van Iperen,`t Hooge Nest
`t Hooge Nest
€ 23.99
Uitverkocht/Niet leverbaar


Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: `t Hooge Nest, een villa in `t Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. `t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.


Recensie:
Chicklit.nl
'

De schrijfstijl van Roxane van Iperen is zeer prettig leesbaar en sleept je mee het verhaal van de zusjes Brilleslijper in. Ze weet op zeer treffende wijze het naderende onheil te verwerken vanaf het begin van het verhaal, als er eigenlijk nog niet zoveel aan de hand lijkt. Natuurlijk weet iedereen in het heden wat er gebeurd is en dat het zeker niet meeviel maar je blijft met de personages mee hopen dat het allemaal wel los zal lopen. Ook haar duidelijke omschrijving van de personages en het inkijkje dat ze in hun denken geeft maakt dat je gemakkelijk en intens met ze meeleeft.
Alles bij elkaar is `t Hooge Nest van Roxane van Iperen een echte aanrader. Omdat het een goed geschreven boek is maar ook omdat verhalen als deze nooit vergeten mogen worden

'

Extra informatie:

Uitverkocht/Niet leverbaar