Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Roopa Pai,De Gita- Arjuna`s tweestrijd
  • Roopa Pai,De Gita- Arjuna`s tweestrijd
Roopa Pai,De Gita- Arjuna`s tweestrijd
De Gita- Arjuna`s tweestrijd
€ 24.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenDit boek is de vertaling van de Engelse uitgave van schrijfster Roopa Pai onder de titel The Gita for Children. Dit boek is een samenvatting van de traditionele Bhagavad Gita en bedoeld voor de groep jongeren vanaf ongeveer 10 jaar. De vertaling is van Marja Steur.
De Bhagavad Gita is een oud Sanskriet heldendicht en maakt deel uit van het heilige boek van de Hindoes, de Mahabharata. De Mahabharata werd 5000 jaar geleden al verteld, maar werd pas zo`n 2.500 jaar geleden voor het eerst opgeschreven. In de Mahabharata wordt de Grote Oorlog op het heilige veld Kurukshetra beschreven. Op dat slagveld, midden tussen de twee vijandelijke legers voeren twee vrienden een gesprek: Prins Arjuna en zijn vriend Krishna. Arjuna wil niet vechten en Krishna spoort hem aan om het wel te doen. Waarom is dit gesprek nou zo belangrijk dat er 700! verzen (shloka`s) aan gewijd worden en dit gesprek bekender is - tot op de dag van vandaag - dan het heilige boek zelf dat uit wel 100.000 verzen bestaat? Omdat Krishna niet alleen vertelt dat Arjuna moet vechten, maar vooral ook waarom hij de strijd moet aangaan, ook al zaait hij daarmee dood en verderf en doodt hij zijn vrienden en familie. Oppervlakkig gezien gaat het verhaal over de strijd tussen de good guys (de Pandava`s inclusief Arjuna) en de bad guys (Arjuna`s neven, de Kaurava`s). Het lijkt dus een uitgemaakte zaak. De goeden winnen natuurlijk! Maar in wezen gaat het verhaal over de strijd in ons eigen hoofd. We moeten voortdurend kiezen wat goed of fout is en dikwijls is de keus niet zo zwart/wit en lijkt het niet-zo-goede makkelijker. We moeten elke dag keuzes maken, niet of we pizza eten of pasta, of een spijkerbroek of een rok moeten aantrekken, maar of we `goed` of `slecht` zijn en wat voor fouten we maken. We denken dat de `goede` keuzes te moeilijk zijn, we zoeken excuses voor onszelf om lastige taken te vermijden en vinden onszelf slap.

Maar wat heeft de Bhagavad Gita hier nu mee te maken? Staan daar alle antwoorden in? De meeste in elk geval wel. Daarom is het India`s bestseller! `Het Boek met Alle Antwoorden` en het wordt nog steeds gelezen, elke keer als iemand zich onzeker voelt of alleen of wanhopig.Extra informatie:

Paperback / softback
294 pagina's
Oktober 2017
429 gram
209 x 146 x 18 mm
EAN: 9789076392417
Villa Sophia

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen