Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ronald Meeus,Bonus Level
  • Ronald Meeus,Bonus Level
Ronald Meeus,Bonus Level
Bonus Level
Op avontuur door 60 jaar videogames
€ 24.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenVideogames brengen jaarlijks meer dan 120 miljard euro op: niet slecht voor het soort infantiele, verslavende, gewelddadige, maatschappelijk waardeloze vertier waarvoor ze doorgaans worden gebrandmerkt. Bonus Level neemt je mee op ontdekkingstocht door dit nog altijd veelal onbegrepen allereerste entertainmentmedium van het informatietijdperk, verruimt je blikveld erop en wijst je op de onweerlegbare artistieke en culturele kracht ervan.

Ronald Meeus put uit ruim veertig jaar ervaring als gamer en volgde als journalist gedurende meer dan de helft van die tijd ook de pijlsnelle ontwikkeling van het medium. Hij interviewde tientallen sleutelfiguren uit de sector, zoals Shigeru Miyamoto (Super Mario Bros.), Richard Garriott (Ultima), David Cage (Heavy Rain), Neil Druckmann (The Last of Us), Peter Molyneux (Fable), Toru Iwatani (Pac-Man), Ron Gilbert (Monkey Island) en Yu Suzuki (Out Run).

Zijn decennialang veldonderzoek, vaak achter de coulissen van de bedrijven waar de games worden ontwikkeld, levert een gelaagd verhaal op dat een breed publiek eindelijk een klare kijk geeft op het fenomeen en tegelijkertijd verwoede gamers verrast met achtergronden en weetjes.

Het woord vooraf is van gamesexpert Jan Meijroos, die schrijft en schreef voor o.a. Bright.nl, Playboy, Business Insider, IGN.nl, Power Unlimited, Metro, Discovery Magazine, Veronica Magazine en Tweakers.net.

Ronald Meeus (1973) schrijft over videogames, technologie en populaire cultuur. Zijn verhalen verschenen onder meer in/op De Morgen, Invader, 9lives, HLN.be, AD.nl, Data News, Trends, Knack, Humo, Clickx, PC Magazine, FWD: Magazine en The Escapist. Hij is vader van een dochter en verdeelt zijn tijd tussen Diest, Dilsen-Stokkem en de rest van de wereld.

ronaldmeeus.be


Extra informatie:

Paperback / softback
464 pagina's
Met illustraties
Juni 2021
693 gram
231 x 150 x 39 mm
EAN: 9789493242036
Willems Uitgevers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen