internetboekhandel.nl
buttons Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email ons
Vincent van Gogh Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email
ons Home pagina Vincent van Gogh
Vincent van Gogh
Vincent van Gogh Home pagina Home pagina Kassa pagina, Winkelwagentje Contact info Email
ons Besteller 60
 
Nederlands Buitenlands   Alles  Titel  Auteur  ISBN        

i.v.m de huidige situatie zijn wij telefonisch niet bereikbaar, stel uw vraag svp via email.

Wij zetten het beschikbare personeel in om uw zendingen op tijd te verzenden.
Op dit moment gaat de bezorging van PostNL en de pakketdiensten nog gewoon door.
Hou wel rekening met enige vertraging.

Paramedisch
Dieet- en voedingsleer
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00


Roelina Dijk

Veilig voedsel

microbiologische principes, chemische en fysische factoren

€ 30.95


De vraag naar veilig voedsel is groot. Naar schatting worden jaarlijks 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt. Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals stukjes glas, metaaldeeltjes en stukjes rubber. Voor de derde druk is vooral hoofdstuk 3 Chemische voedselveiligheid grondig herzien en aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Zo is er meer aandacht voor de belangrijkste mycotoxinen en mariene biotoxinen, zijn de fytotoxinen uitgebreid met informatie over pyrrolizidine en tropaanalkaloïden, komt erucazuur aan bod en is het onderdeel `Gifstoffen via voedselcontactoppervlakken` toegevoegd aan dit hoofdstuk. Alle andere hoofdstukken zijn geactualiseerd. Roelina Dijk is zelfstandig levensmiddelenmicrobioloog. Ze werkt onder meer voor FiMM training & control in food safety. Verder is ze (hoofd)auteur en eindredacteur van het boek Microbiologie van voedingsmiddelen, methoden, principes en criteria en schrijft ze voor haar blog De Dames Dijk weten alles over eten (www.dedamesdijk.nl).


Extra informatie: 
Paperback / softback
200 pagina's
Juni 2018
389 gram
241 x 171 x 11 mm
Boom


Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00