Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Roel Janssen,Straight Outta Crime
  Straight Outta Crime
  Gangsterrap in Nederland
  € 21.99
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  Uit de diepere lagen van de hiphop werkt gangsterrap zich steeds meer omhoog; een onstuitbare opmars naar een hongerig publiek. De weg van succes in het leven op straat loopt over een hachelijk dun lijntje. Van onschuldig flirten met stapels geld en luxe waggies ging het naar vuurwapens showen en doodsbedreigingen in drillrapvideo’s. En naar dodelijke slachtoffers, zoals op de Pier in Scheveningen, in Rotterdam en in Amsterdam-Zuidoost.

  In Straight Outta Crime lees je over straatbendes als Green Gang en veel jongens uit achterstandsbuurten. In hun rapteksten refereren ze volop aan het straatleven, doorspekt met geweld, drugshandel, ripdeals en mooie vrouwen.

  Het is een leven op het scherp van de snede. Ali B rapte in zijn beginjaren over het straatleven, maar nam net op tijd de goede afslag. Criminele vrienden van hem werden doodgeschoten. Straatveteranen als SugaCane, Kempi en leden van THC bleven met beide benen op de grond. Terwijl JoeyAK en Djaga Djaga in harde aanraking met justitie kwamen, werd Bigidagoe neergeschoten.

  In zijn boek schetst Roel Janssen ook het portret van de ambitieuze Keylow, oldschool rapper en Crip van het eerste uur. Inmiddels is hij volgens justitie topgangster en met Ridouan Taghi verantwoordelijk voor een serie liquidaties. Is gangsterrap een way out voor jongeren? Of is het no way out?

  Roel Janssen (1977) is journalist bij Crimesite en Panorama. Hij schrijft al ruim 20 jaar over hiphop.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  288 pagina's
  Juni 2021
  445 gram
  210 x 134 x 29 mm
  EAN: 9789089755933
  Just Publishers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel