Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Robert Louis Stevenson,Schateiland
  • Robert Louis Stevenson,Schateiland
Robert Louis Stevenson,Schateiland
Schateiland
€ 22.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenRobert Louis Stevenson (1850-1894) was een Schotse schrijver van romans, poëzie, avonturenverhalen en reisliteratuur. Hij werd geboren in Edinburgh als enig en zeer ziekelijk kind van gegoede ouders. Op 21-jarige leeftijd nam hij het besluit schrijver te worden, waarna jaren volgden waarin hij werd geplaagd door chronisch geldgebrek en een zwakke gezondheid. In 1880 trouwde hij met de Amerikaanse Fanny Van de Grift Osbourne, en nadien schreef hij zijn bekendste werken, zoals de bestseller die zijn reputatie vestigde «The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde» («De zonderlinge geschiedenis van Dr. Jekyll en Mr. Hyde» - 1886) en zijn succesvolle romandebuut «Treasure Island» («Schateiland» - 1883).
Deze klassieke vertelling over de jacht van de jonge Jim Hawkins op de schat die de beruchte zeerover kapitein Flint heeft begraven op een ver eiland in de Stille Zuidzee is niet alleen adembenemend spannend, maar werd ook direct herkend als een literair meesterwerk over de zoektocht naar de kern van het menselijk bestaan, alsook over de ambiguïteit van goed en kwaad.
Niet voor niets behoort Schateiland tot de meest vertaalde en meest verfilmde boeken ter wereld, terwijl het altijd is bewonderd door auteurs als Marcel Proust, Jack London, Ernest Hemingway, Bertolt Brecht, Jorge Luis Borges, Italo Calvino, Susan Sontag en Kurt Vonnegut. In deze nieuwe Nederlandse uitgave zijn alle oorspronkelijke illustraties van George Roux opgenomen, die door Stevenson zelf altijd werden gezien als optimaal passend bij zijn roman.

«Van al de verhalen die ik in mijn leven heb gelezen, staat `Schateiland` veruit nummer één.
Dit boek zal de eeuwigheid halen als een klassiek meesterwerk.» - Jack London

«Stevenson is een groot schrijver, een zeer groot schrijver - en dan bedoel ik een van de allergrootste schrijvers.» - Marcel Proust

«Als ik één schrijver moet kiezen die ik echt bewonder, is het niemand anders dan Stevenson.» - Kurt Vonnegut

«Hier schrijft de meester van speels en stijlvol proza; voor mij blijft Stevenson een voorbeeld van lichtvoetigheid en pure vertelkunst.» - Italo Calvino
Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
December 2017
510 gram
226 x 151 x 28 mm
EAN: 9789061317821
Uitgeverij Bijleveld

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen