Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

René Marres,Vermoord en Verbannen
Vermoord en verbannen
De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali
en hun verdediging van westerse waarden
€ 16.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

René Marres was universitair docent in filosofie (philosophy c moderne Nederlandse letterkunde en heeft op beide gebieden gepubliceerd. Ook schreef hij een boek over Frederik Weinreb, verzetsman en groot schrijver, waarvan bij Aspekt een herziene, vermeerderde druk uitkwam.

In dit nieuwe, even belangrijke als scherpe boek is de herziene versie van het eerdere pamflet De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi en hun verdediging van westerse waarden opgenomen. Marres gaat nu in de vorm van exemplarische columns uitgebreid in tegen geleerden en columnisten die Hirsi Ali en Afshin Ellian met smaad overlaadden en belasterden of die barbaarse zeden, zoals de slavernij van de vrouw, verdedigden. Hij ontmaskert het discours van de multiculturele mandarijnenkaste.

Hij verdedigt opnieuw twee politici, waarvan de eerste vermoord is, wegens valse beschuldigingen van racisme en tirannie, en de andere naar het buitenland verbannen. Hij betoogt dat kritiek op een godsdienst of cultuur iets heel anders dan racisme is en soms onmisbaar. Wat Pim Fortuyn tegen de zeden van de orthodoxe islamcultuur en het politieke islamisme inbracht was gerechtvaardigd en is dan ook door anderen overgenomen. Zoiets geldt ook voor publiciste en politica Ayaan Hirsi Ali, die zich in het bijzonder inzet voor de vrijheid van de islamitische vrouw. Toch is er ook tegen haar een hetze gevoerd. Marres analyseert dit en zet het recht. Hij verdedigt de bedreigde vrijheid van meningsuiting.
 

Extra informatie:

Paperback / softback
112 pagina's
Oktober 2006
244 gram
200 x 125 x 18 mm
EAN: 9789059115163
Uitgeverij Aspekt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen