Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Pieter Oussoren,Naardense Bijbel
  • Pieter Oussoren,Naardense Bijbel
Pieter Oussoren,Naardense Bijbel
Naardense Bijbel
harde omslag, blauw linnen
€ 62.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


De veelgeprezen Naardense Bijbel nu eindelijk op groot zakformaat (13x18 cm) met het dunste papier. Leverbaar vanaf 21 november 2014. Dit formaat is in zes uitvoeringen beschikbaar. Deze donkerblauwe uitvoering heeft een harde linnen omslag; de andere vijf uitvoeringen hebben een soepele omslag.

In een herziene vertaling, nog dichter bij de grondtekst. De beeldende kracht van het originele Hebreeuws en Grieks komt daardoor nog beter naar voren. Hoe dichter bij de bron hoe meer de tekst gaat spreken. Nog preciezer worden eendere woorden of woordstammen in het origineel nu eender vertaald. Verbanden en woordspellen komen daardoor aan het licht. Zo komt Mozes in Exodus 2,3 niet in een biezen kistje te liggen maar in een arkje, net zo`n vaartuig als waarin Noach werd behouden: in het Hebreeuws gaat het om hetzelfde woord.
Net als in de vorige edities is de tegenwoordige tijd de overwegende werkwoordsvorm en wordt de Godsnaam weergegeven door "de ENE".


De Volkskrant: De Naardense Bijbel is een literaire prestatie van jewelste. Het nodigt uit tot verder lezen én tot nieuwe exegetische avonturen.

Nederlands Dagblad: Wie heel dicht bij de grondtalen wil blijven en als taalliefhebber graag verrassingen tegenkomt, biedt deze uitgave veel stof tot overdenking.

Het Parool: Zijn taal is geïnspireerd, zijn zinnen leven, hij is eigenzinnig, uitzinnig vaak. Het geheel is niet alleen een wonder, maar vooral grote literatuur.


Extra informatie:

Hardback
1600 pagina's
Met illustraties
November 2014
510 gram
187 x 138 x 25 mm
EAN: 9789490708955
Skandalon Uitgeverij B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen