Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Philo van Alexandrië,Over de tien woorden
  • Philo van Alexandrië,Over de tien woorden
Philo van Alexandrië,Over de tien woorden
Over de tien woorden
de decalogo
€ 22.90

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Ingeleid, vertaald en toegelicht door Dr. F.Ledegang

De joodse filosoof en theoloog Philo van Alexandrië (20/15 v. Chr. - 50 n. Chr.) leefde in twee werelden. Hij was geworteld in het jodendom, maar maakte tegelijkertijd deel uit van de hellenistische cultuur, die in Alexandrië haar hoogtepunt had bereikt. Tussen beide trachtte hij een brug te slaan. Hij probeerde het joodse geloof te vertolken op een eigentijdse manier, zodat het in die cultuur begrepen en hopelijk aanvaard zou worden.
Hij was de eerste die een uitgebreide systematische studie over de joodse Wet schreef. De Tien Woorden of Tien Geboden uit Exodus 20 vormen hiervan de kern. Alle andere geboden en voorschriften zijn volgens hem hiertoe te herleiden. Zijn tractaat De decalogo, dat aan de Tien Woorden gewijd is, verschijnt hier voor het eerst in een Nederlandse vertaling.
De Tien Geboden hebben ook buiten het jodendom en christendom een grote invloed gehad. Philo's verklaring biedt interessante stof voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het jodendom en vroege christendom, in filosofie en ethiek.

Recensie:
Friesch Dagblad
Tjerk de Reus 02-06-2011
'`Deze uitgave is verzorgd door F.Ledegang, de Originesspecialist, die ook een kenner van Philo blijkt. Hij schreef niet alleen een prettige en informatieve inleiding, ook vertaalde hij de tekst en voorzag die met ijverige acribie van voetnoten. Ook qua editietechniek is dit boek van klassieke allure.`'

Extra informatie:

Hardback
149 pagina's
Mei 2011
410 gram
240 x 157 x 20 mm
EAN: 9789460360244
Uitgeverij Damon VOF

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen