Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Philip Renard,Bevrijding
  Bevrijding
  De essentie van de Advaita-geschriften
  € 29.90
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  ‘Viveka Chudamani’ & ‘Atma Bodha’
  Twee klassieke Advaita-teksten die een lofzang vormen op het ware onderscheid.

  ‘Bevrijding’ kun je wel het sleutelbegrip in de eeuwenoude traditie van de Advaita Vedanta noemen. In het boek Bevrijding zijn twee klassieke Advaita-teksten vertaald die dit thema zodanig behandelen dat je kunt ontwaren wát precies het punt is waardoor je bevrijd kunt raken.

  Een van deze teksten is de Viveka Chudamani (‘Het ware onderscheid als kroonjuweel’), waarschijnlijk het bekendste en ook het voor de westerse mens meest toegankelijke klassieke Advaita-geschrift. Aan dit geschrift is een uitvoerig commentaar toegevoegd. Het is een kritisch commentaar, vanuit de visie dat naast ‘oosterse verlichting’ ook de ‘westerse verlichting’ van belang is, die ons steeds aanmoedigt om niet op gezag af te gaan maar alles zelf te onderzoeken en te checken. De combinatie van deze twee benaderingen is zeer ongebruikelijk; zij maakt Bevrijding tot een uniek en waarlijk tijdloos boek.

  De andere tekst is de Atma Bodha (‘Besef van Zelf’), die een beetje te beschouwen is als een samenvatting van de Viveka Chudamani. Beide teksten worden vaak toegeschreven aan Shankara (700-750), de beroemde ‘grondlegger’ van de Advaita Vedanta.

  Door het lezen en herlezen van deze krachtige tekst uit de Advaitatraditie kun je je onderscheidingsvermogen steeds verder aanscherpen tot het in het Verschil loze oplost. Dan is er advaita: niet-twee, louter non-dualiteit!


  Extra informatie:

  Hardback
  296 pagina's
  April 2022
  786 gram
  237 x 163 x 30 mm
  EAN: 9789493228603
  Samsara Uitgeverij b.v.

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen