Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Peter Visser,Iconen
  Iconen
  een introductie
  € 24.75
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  De schrijver is geboren in 1946 en heeft samen met zijn echtgenote liefde gekregen voor iconen. Vensters op de eeuwigheid, zoals ze wel worden genoemd. Iconen laten binnen de ruimte van het geloof iets zien van een onzichtbare werkelijkheid. Iconen kunnen ons verwonderen vanwege de in beelden verpakte boodschap die ze uitstralen. Want stralen doen iconen. Stralen met het onzichtbare Licht van God.

  Kijken naar een icoon is een vorm van vieren. Dat je deelgenoot mag zijn van de betreffende icoon. Maar dat vieren kan nog intenser worden als je iets begrijpt van de iconen taal. Wat stelt de icoon voor? Wie wordt of worden er afgebeeld? Wat is de betekenis van de kleuren en van de woorden die op een icoon voorkomen? Wat is de diepere symboliek achter tal van details op een icoon?

  In dit boek ga ik nader in op de gestelde vragen en maak daarbij mede gebruik van iconen die in de loop van de jaren door ons zijn verzameld. Op het niveau van een introductie. Zodat je bij het kijken naar een icoon - bijvoorbeeld als je een Oosters-Orthodoxe kerk bezoekt - iets meer begrijpt van die bijzondere religieuze beeldtaal en de betekenis van iconen voor de gelovigen van het oosters christendom.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  164 pagina's
  Met illustraties
  April 2021
  289 gram
  235 x 155 x 15 mm
  EAN: 9789403619798
  Mijnbestseller.nl

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen