Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Peter Visser,Het einde van onze beschaving?
  Het einde van onze beschaving?
  € 14.95
  24 Bij u in huis op: dinsdag


  Het individualisme in Nederland – en eigenlijk in geheel West-Europa – is de dominante stroming geworden en heeft een vertaling gekregen in het neoliberalisme als de dragende kracht van en achter onze economie. Daarmee is er een einde gekomen aan de joods-christelijke pijlers van onze samenleving, van onze beschaving.

  We zien de gevolgen in onze samenleving die aan het uiteenvallen is in groepen van mensen die leven in een eigen bastion. Groepen die elkaar niet meer verstaan en ook met elkaar het gesprek niet meer aangaan.
  Met het wegvallen van religie als het ijkpunt en het draagvlak van onze samenleving, zijn we op een doodlopende weg beland en zal onze beschaving – op langere termijn – ten onder gaan.
  Kan het tij nog worden gekeerd? Grote denkers hebben zich met deze vraag beziggehouden.

  In dit boek een analyse van oorzaak en gevolgen en mogelijke oplossingsrichtingen. Is er nog hoop voor een land met zoveel – welhaast onoplosbaar lijkende – crisisachtige problemen? Naar de mening van de schrijver zal een beschaving, een samenleving zonder religie uiteindelijk ten onder gaan.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  124 pagina's
  Met illustraties
  Oktober 2022
  223 gram
  235 x 155 x 12 mm
  EAN: 9789403675701
  Mijnbestseller.nl

  24 Bij u in huis op: dinsdag