Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  Peter Visser,De zee is niet meer
  De zee is niet meer
  € 19.50
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen



  De zee wordt geschapen op de derde scheppingsdag en verdwijnt zomaar bij de komst van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Waarom is er geen zee meer in het nieuwe Jeruzalem? In welhaast ieder Bijbelboek wordt wel een keer over de zee gesproken. In welke zin? Welke functies vervult de zee of welke betekenissen heeft de zee in al die verschillende Bijbelverhalen?

  De zee speelt een rol als het gaat om de vraagstukken van het kwaad in de wereld. De zee laat ons zien de grootsheid van de schepping en de Schepper. De zee maakt ons ook nog eens duidelijk dat hemel, aarde en zee een eenheid vormen. Deze unieke eenheid vraagt van ons een leven in recht en gerechtigheid voor mensen, dieren en planten.

  Als wij niet luisteren naar de stem van de zee, dan zal de zee zich tegen de mensheid keren. De zee wordt onze aanklager. Voor God is de zee een instrument om de mensen te waarschuwen en zo nodig ook te straffen. De tekenen daarvan zijn nu al zichtbaar. De zee roept ons op in beweging te komen. Voor een andere weg. Een weg van bevrijding gericht op de heelheid van de schepping.

  God is een zee van liefde die ons uitnodigt mee te zingen in het koor staande aan de glazen zee.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  144 pagina's
  Met illustraties
  November 2021
  256 gram
  235 x 155 x 14 mm
  EAN: 9789403641843
  Mijnbestseller.nl

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen