Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Peter Nissen,Charles de Foucauld
  • Peter Nissen,Charles de Foucauld
Peter Nissen,Charles de Foucauld
Charles de Foucauld
Broeder van alle mensen. Zijn leven en zijn spiritualiteit
€ 15.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenOp 15 mei 2022 is hij heilig verklaard door paus Franciscus, Charles de Foucauld, de broeder die de woestijn opzocht om daar met de Toearegs te leven en in de verborgenheid de weg van Christus te gaan. In de goedheid en de liefde, in het geduld en de tederheid, daar maakte hij God zichtbaar. En met al zijn zachtmoedigheid
werd hij in 1916 vermoord, in de woestijn waar hij begraven ligt, met alleen een kruis. Ruim een eeuw later is er zijn heiligverklaring en heeft hij ook in Amsterdam en Den Haag kleine gemeenschappen van zusters die in de woestijn van de stad de verborgen weg van Christus gaan. Misschien is dat wel de heiligheid van Charles de Foucauld.
Hij die van voorname komaf is, die van het leven wil genieten, die graag de toon wil zetten, hij is uiteindelijk klein en verborgen geworden. Daarin is hij door Gods genade boven zichzelf uitgetild. Hij heeft zichzelf overwonnen door zich over te geven aan Gods wil. Daarmee is hij voor Godzoekers een voorbeeld geworden, heilig in zijn onvolkomenheid en wispelturigheid, werkelijk een kleine broeder van alle mensen.Extra informatie:

Paperback / softback
104 pagina's
Met illustraties
Mei 2022
174 gram
212 x 152 x 11 mm
EAN: 9789493279162
Adveniat

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen