Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Paul Besseling,Praktijkgids Waar & Wet HACCP : 2015
Praktijkgids Waar & Wet HACCP : 2015
gevaren- en risicoanalyse
Waar & Wet
€ 102.65

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen


Artikel 5 van de Europese Verordening 852/2004 inzake levensmiddelenhygiƫne verplicht voedingsmiddelenbedrijven tot het doen van een analyse naar de gevaren voor de veiligheid van de producten en de daaraan verbonden risicos. Deze praktijkgids gaat over de methode voor het uitvoeren van een dergelijke analyse.


De essentie van risicoanalyse ligt besloten in de formule: risico = kans x ernst. Deze formule is aantrekkelijk in zijn eenvoud, maar achter deze eenvoud schuilt een ingewikkeld samenspel van oorzaken, gevolgen, omstandigheden, maatregelen, afwijkingen, controles, bewakingen, verificaties, metingen, inschattingen& enzovoort.

Bow-Tie-principe
Ook de gevaren- en risicoanalyse van voedingsmiddelen is een complex probleem. Als middel om deze complexiteit te ontrafelen wordt in deze praktijkgids gebruik gemaakt van het Bow-Tie-principe, een relatief nieuwe en eenvoudige methode voor risicoanalyse. Het Bow-Tie-principe wordt gecombineerd met de principes van HACCP uit de General Principles of Food Hygiene van de Codex Alimentarius en met de benadering van de gevarenanalyse in ISO 22000. Het resultaat is het Food-Safety-Bow-Tie, een overzichtelijk schema dat een uniek en verhelderend beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding en van de verschillende soorten maatregelen.

Voor wie?
Deze praktijkgids is geschreven voor al diegenen die betrokken zijn bij het ontwikkelen, implementeren, onderhouden, optimaliseren en beoordelen van de voedselveiligheidssystemen en die op zoek zijn mogelijkheden om de kwaliteit van gevaren- en risicoanalyses verder te verbeteren.


Extra informatie:
Waar & Wet
Paperback / softback
192 pagina's
November 2014
272 gram
215 x 150 x 12 mm
EAN: 9789012394307
Sdu B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen