Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Patrick K. O`Donnell,De mannen van pointe du hoc
  • Patrick K. O`Donnell,De mannen van pointe du hoc
Patrick K. O`Donnell,De mannen van pointe du hoc
De mannen van pointe du hoc
het onvergetelijke verhaal van de dog company in de Tweede Wereldoorlog
€ 24.99

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00


Het verschil tussen een overwinning en een nederlaag kan erg klein zijn; er wordt wel gezegd dat het vaak een kwestie is van de juiste mensen op de juiste plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa gold dit zeker voor de Dog Company, de soldaten van het 2nd Ranger Bataillon van het Amerikaanse leger. Op 6 juni 1944, D-day, beklommen 225 mannen van de Dog Company de ruim 250 meter hoge, steile rotsen bij Pointe du Hoc. Na twee dagen vechten wisten zij de Duitsers op Omaha Beach te verdrijven en daarmee D-day tot een succes te maken; slechts negentig Duitsers waren nog in staat om hun wapens te dragen.
Maar D-day was niet de enige keer dat de mannen van de Dog Company de beslissende overwinning behaalden. In het angstaanjagende Hürtgenwald veroverden zij de Burgberg (Hill 400), na een bajonetaanval waarbij ze een open veld moesten oversteken. Tegen alle verwachtingen in wisten zij de heuvel in handen te houden; eens te meer hadden de mannen van de Dog Company het verschil gemaakt. Ook bij andere cruciale veldslagen waren het vaak de mannen van de Dog Company die voorop liepen.
`De mannen van Pointe du Hoc` is het onvergetelijke verhaal van de Dog Company. De gelauwerde krijgshistoricus Patrick O`Donnell heeft uitvoerig onderzoek verricht en beschrijft in levendig proza hoe deze gewone mannen die buitengewone daden uitvoerden en een ongewone dapperheid, moed en doorzettingsvermogen aan de dag legden. De Tweede Wereldoorlog kent veel Amerikaanse helden, maar weinigen kunnen zeggen dat zij beslissend zijn geweest in de uitkomst van de oorlog. De mannen van de Dog Company kunnen dat wel.

Extra informatie:

Paperback / softback
352 pagina's
Met illustraties
Oktober 2013
529 gram
230 x 150 x 28 mm
EAN: 9789045315249
BBNC uitgevers POD

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00