Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Van 6 t/m 13 Augustus is onze klantenservice gesloten i.v.m. vakantie. Wij zijn dan telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.
Uw orders worden wel verwerkt, en rechtstreeks vanuit de leveranciers aan u verzonden.

  • Ovidius,Ibis
  • Ovidius,Ibis
Ovidius,Ibis
Ibis
Een verwensing
Monobiblos 7
€ 14.90
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Vertaald door Christiaan Caspers
Onder redactie van Vincent Hunink

Nadat keizer Augustus hem naar een kille uithoek van het Romeinse rijk verbannen had, ging Ovidius door met schrijven. De `Fasti`, een lang gedicht in de speels-erudiete trant van de `Metamorfosen` bleef uiteindelijk onvoltooid, maar met de `Tristia` en de `Brieven van de Zwarte Zeekust` grondvestte hij een genre dat tot in onze tijd navolging vond, onder meer in het werk van de twintigste-eeuwse ballingen Osip Mandelstam en Joseph Brodsky.

Een buitenbeentje in dit late werk is de `Ibis`. Het bestaat uit een virtuoos vormgegeven en verwoorde reeks vervloekingen aan het adres van iemand die Ovidius een onrecht heeft aangedaan. De identiteit van de mysterieuze boosdoener houdt de dichter verborgen, en dat is ondanks veel geleerde speculatie ook zo gebleven. Achter het rituele en mythologische geweld van zijn verwensing klinkt vooral een persoonlijk drama door: Ovidius’ even tomeloze als machteloze frustratie over zijn ballingschap.


Extra informatie:
Monobiblos 7
Paperback / softback
80 pagina's
September 2020
119 gram
200 x 120 x 10 mm
EAN: 9789463402880
Uitgeverij Damon VOF

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen