Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Niko Tinbergen,Eskimoland
Eskimoland
€ 21.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

In het ‘Internationale Pooljaar' 1932-1933 reist de jonggepromoveerde bioloog Niko Tinbergen met zijn vrouw Lies per schip vanuit Kopenhagen naar Groenland. Ze gaan ruim een jaar doorbrengen in eskimonederzettingen aan de oostkust van dat immense eiland.
Het zou een heel belangrijk jaar worden. Niet alleen vormt het geplande onderzoek naar vogels - franjepoten, tapuiten, sneeuwgorzen - een hoogtepunt in dit boek, dit geldt met name ook voor onderzoek dat spontaan ontstond: onderzoek bijvoorbeeld naar gewoonten van de eskimobevolking bij wie de Tinbergens te gast waren. Tinbergen kijkt bovendien rustig naar de wijze waarop de hiërarchie in een huskyspan tot stand komt, en zo vormt zich in dit boek een manier van kijken die de ontwikkeling van Tinbergen tot de Nobelprijswinnende gedragsbioloog al aankondigt.
Hij schrijft over de fjordrobben, zeehonden, de levenswijze van de eskimo's, hun kleding, wijze van jagen, kookgebruiken, kajaks, de tochten over ijs en de intense schoonheid van het arctische landschap. Eskimoland is een onwaarschijnlijk fris en helder verslag van een geweldig jaar van vrijheid en schoonheid in de natuur. Eskimoland was tot aan deze publicatie een volkomen vergeten boek. Het verscheen voor het eerst en voor het laatst in 1934 in een heel kleine oplage.

Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
Maart 2017
322 gram
220 x 140 x 17 mm
EAN: 9789028261976
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen