Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Nicole Montagne,Liter 97
  Liter 97
  Liter
  € 5.00
  Uitverkocht/Niet leverbaar


  2020: een bijzonder jaar, ook voor Liter

  Vlak voor de coronacrisis werd de nieuwe `Liter` naar de drukker gestuurd. De redactie kondigt daarin een bijzonder jaar aan, niet wetende dat de maatregelen ter bestrijding van het virus voor velen misschien wel extra leestijd opleveren. 2020 wordt voor literair tijdschrift `Liter` echter niet alleen het jaar van thuis blijven, maar ook het jaar waarin het honderdste nummer verschijnt. Want coronacrisis of niet, dat nummer komt er. De redactie is al volop bezig het bijzondere decembernummer voor te bereiden, en in `Liter 97` is al wat van het jubileum te merken. Neem bijvoorbeeld de introductie van het nieuwe motto Lezen is geloven en een terugblik op de afgelopen jaargangen.

  Dit jaar trekt `Liter` op met Nicole Montagne, zij is de gastschrijver in 2020. In een uitgebreid interview van de hand van Pauliene Kruithof leert de lezer haar kennen. Bovendien dook de redactie diep in misschien wel haar meest indrukwekkende boek Souvenir, waarin brieven staan aan haar overleden vader. Redacteur Els Meeuse schreef Montagne er, hoe kan het ook anders, een brief over.

  Ook brengt `Liter` dit nummer weer literatuur uit het buitenland. Zo vertaalde de redactie drie verhalen over God van de Amerikaanse schrijfster Joy Williams, en er is een mooie serie gedichten van de Galicische dichter Lupe Gómez. Uit eigen land komt nieuw werk van de ervaren dichters H.C. ten Berge, Hanz Mirck en Job Degenaar, waar we bijzonder trots op zijn. Verder in `Liter 97`: het tweede deel van Jaap Goedegebuures essay over Gerard Reve en een stuk van Michiel van Diggelen over autofictie. In recensierubriek ‘Maatwerk’ bespreken onze redacteuren nieuw verschenen werk van bijvoorbeeld Marcel Möring, Herman Koch, Eva Gerlach en Pascal Mercier.


  Extra informatie:
  Liter

  Uitverkocht/Niet leverbaar