Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Nico Ouwehand,Sleepvaart in stroomversnelling
  • Nico Ouwehand,Sleepvaart in stroomversnelling
Nico Ouwehand,Sleepvaart in stroomversnelling
Sleepvaart in stroomversnelling
40 jaar nationaal sleepvaart museum
€ 29.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


40 jaar Nationaal Sleepvaart Museum te Maassluis is een mijlpaal die niet ongemerkt gepasseerd mag worden. Gedurende die 40 jaar zijn niet minder dan 70 exposities gepresenteerd over de meest uiteenlopende onderwerpen, de sleepvaart, de offshore-industrie en de zwaar-transport-sector betreffend.

Dit boek laat veel tentoonstellingen nog eens de revue passeren met dien verstande dat alle besproken onderwerpen werden geactualiseerd. Dat wil zeggen dat de onderwerpen zijn bijgewerkt tot de situatie in 2019. In het bestek van dit boek was het niet mogelijk werkelijk alle onderwerpen die aan de orde zijn geweest te bespreken. Dat hoeft ook niet want voor een klein aantal historische onderwerpen is de situatie de laatste jaren onveranderd gebleven. Denk in dit verband maar eens aan de koloniale sleepvaart.

Het boek heeft als titel ‘Sleepvaart in Stroomversnelling’. In vergelijking met vijftien jaar geleden, toen het museale boek ‘Van Walegang en Berghout’ verscheen, is de sleepvaart en aanverwante bedrijfstakken absoluut in een stroomversnelling terecht gekomen. Concentraties, overnames, technische vooruitgang, innovaties en schaalvergroting hebben het ‘landschap’ van de sleepvaart ingrijpend veranderd. Dit boek pretendeert aan de hand van eerdere tentoonstellingen daarvan een actueel beeld te geven. De onderwerpen zijn overvloedig van foto’s voorzien.
De maritieme wereld blijft altijd in beweging. Het Nationaal Sleepvaart Museum zal ook in de toekomst de ontwikkelingen blijven volgen, zonder daarbij de rijke historie uit het oog te verliezen.Extra informatie:

Hardback
344 pagina's
Met illustraties
Juni 2019
2090 gram
312 x 232 x 31 mm
EAN: 9789086162680
Lanasta

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen