Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Nathan Mooij,Naked Eye project
  • Nathan Mooij,Naked Eye project
Nathan Mooij,Naked Eye project
Naked Eye project - More than meets the eye
Naked Eye Project B.V. 1
€ 39.95

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen

Naked Eye Project en het boek `More than meets the eye` raken vier interessante onderwerpen: kijken, oog, communicatie en wetenschap. Iedereen kent ze: gevoelige mensen en rationelere mensen, mensen die beroepen kiezen als accountant of beroepen als kunstschilder, mensen die het hart op de tong hebben en de binnenvetters, mensen die altijd te laat zijn en mensen die gedijen bij orde en structuur.
Zie jij ze ook? Ogen waarin je verdrinkt en ogen die je liever ontwijkt? Ogen die spannend zijn en ogen die door je heen lijken te kijken? Ogen met tranen, waarvan je duidelijk ziet dat het tranen van verdriet zijn of tranen van geluk? En wist je dat als je een gesprek voert met iemand je altijd iemand aankijkt in EEN oog? Nooit in twee tegelijk? Waarom en welk oog kiezen we dan onbewust?

Volgens menig wetenschapper bestaat onze linker- en rechterhersenhelft uit een emotionele en rationele helft. Ons linker- en rechteroog zijn hier mee verbonden. De vraag die het team Naked Eye Project probeert te beantwoorden is: `Zien wij de emotionele of rationele kenmerken van deze hersenhelften terug in iemands ogen.`

Nathan Mooij: `Door in een portretfoto iemands linkeroog te spiegelen en over het rechteroog te plaatsen ontstaat een portret met twee linkerogen. Tevens maken we een portret met een gespiegeld rechteroog. Door de versie met de twee linker- én de twee rechterogen met elkaar te vergelijken komen we tot zeer bijzondere inzichten. Je zult versteld staan hoe je uitstraling verandert`.
Doelstelling van het Naked Eye Project is om met het fotoproject een visueel hulpmiddel te bieden om zelf een mening te vormen over dit vraagstuk. In de wetenschap liggen de onderzoeksresultaten naar aanleiding van dit onderwerp vaak ver uiteen.
Met het boek dat het Naked Eye Project uitgeeft, heb je de kans om bewerkte portretten van anderen te bekijken en je eigen gevoel te laten spreken over wat je ziet.

Extra informatie:
Naked Eye Project B.V. 1
Hardback
185 pagina's
Met illustraties
Juni 2017
1872 gram
308 x 306 x 22 mm
EAN: 9789082694307
Naked Eye Project B.V.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen