Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • N. van den Boogert,Inleiding in het Arabische schrift
  • N. van den Boogert,Inleiding in het Arabische schrift
N. van den Boogert,Inleiding in het Arabische schrift
Inleiding in het Arabische schrift
€ 18.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


style="text-align: left;">Het fascinerende Arabische schrift heeft ten onrechte de naam zeer moeilijk te zijn. Enige uren van geconcentreerde studie zijn voldoende om de werking ervan te doorgronden.

Dit boek biedt een eenvoudige inleiding in het Arabische schrift. Het schriftsysteem en de spellingsregels worden stap voor stap uitgelegd en geïllustreerd met voorbeelden in grote en duidelijke letters. Van de lezer wordt geen enkele voorkennis verwacht, en het gebruik van technische terminologie is tot het uiterste beperkt. Voor degenen die zich actief willen bekwamen in het lezen van Arabisch schrift zijn in het boek enkele leesoefeningen opgenomen.

Het boek is bedoeld voor beginnende cursisten en studenten Arabisch, iedereen die voor vakantie of werk enige tijd in een Arabisch land wil doorbrengen, allochtone Nederlanders op zoek naar hun roots, taalkundigen, kunsthistorici, theologen en liefhebbers van vreemde schriftsoorten.

Nico van den Boogert is filoloog, berberoloog en arabist. Hij promoveerde in 1995 aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de oude literatuur van de Berbers. Hij heeft jarenlang Arabisch onderwezen aan beginnende studenten.Extra informatie:

Paperback / softback
96 pagina's
Maart 2002
228 gram
240 x 170 x 9 mm
EAN: 9789054600671
Stichting Uitgeverij Bulaaq

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen