Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Murat Isik,Wees onzichtbaar
  • Murat Isik,Wees onzichtbaar
Murat Isik,Wees onzichtbaar
Wees onzichtbaar
€ 17.50
Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt die tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de daaropvolgende jaren definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

Genomineerd voor de NS Publieksprijs 2019
Winnaar Libris Literatuur Prijs 2018
Winnaar Boekhandelsprijs 2018
Het beste boek van 2017 volgens NRC Handelsblad en bol.com

Over Wees onzichtbaar:

`Boeiend en meeslepend.` – NRC

`Leest als een trein.` – Het Parool

`Met soepele pen geschreven.` – Trouw

`Aanstekelijk en levendig.` – De Standaard

`Prestatie van formaat.` – De Volkskrant

`Een monument van een boek.` – Jeroen Pauw
Extra informatie:

Paperback / softback
600 pagina's
Oktober 2020
740 gram
216 x 137 x 37 mm
EAN: 9789026344213
Ambo|Anthos

Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel