Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Mirjam van Roode,De roep van de mapori
De roep van de mapori
het indrukwekkende en openhartige levensverhaal van een Nederlandse vrouw in Kenia
€ 16.90

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Wanneer Mirjam van Roode in 1988 voor een stage naar Kenia vertrekt, kan ze nauwelijks vermoeden hoe drastisch deze reis haar leven zal beïnvloeden. Ze raakt verknocht aan het land, wordt verliefd op de Keniaan Njenga, trouwt met hem en laat uiteindelijk alles in Nederland achter
om in Afrika een bestaan op te bouwen. Twee kinderen en een lawine aan belevenissen zijn het gevolg. Als het huwelijk strandt en Mirjams werkcontract afloopt, keert ze met tegenzin terug naar Nederland. Toch blijft Mirjam Kenia trouw; jaarlijks reist ze met haar kinderen naar hun geliefde vaderland. Maar als Mirjam verzeild raakt in hevige etnische onlusten en haar kinderen niet langer als Kenianen maar als Kikuyus worden gezien, leert ze Kenia van een heel andere kant kennen.

Mirjam van Roode (Rijnsburg, 1967) studeerde Fysische Geografie in Utrecht. Met De roep van de mapori maakt ze haar debuut. Ze vertelt bevlogen en met humor over haar fascinatie voor Kenia, cultuurverschillen, multiculturele relaties en de Afrikaanse politieke actualiteit.

Recensie:
Esta
26-05-2011
'`De liefde voor Afrika spat eraf. Open en eerlijk. Petje af.` '

Extra informatie:

Paperback / softback
286 pagina's
Juni 2011
392 gram
215 x 136 x 26 mm
EAN: 9789086661930
Boekenplan

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen