Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Mira  Feticu,Tascha
  • Mira  Feticu,Tascha
Mira  Feticu,Tascha
Tascha
De roof uit de Kunsthal
€ 18.45

Uitverkocht/Niet leverbaar

Roman over de roof uit de Kunsthal

Tascha, de vriendin van de hoofdverdachte van de Kunsthalroof, gaat samen met de Nederlandse politie naar Roemenië. Het is een laatste poging om de gestolen schilderijen terug te vinden. De Roemeense politie heeft al verdachten in de zaak gearresteerd, maar de schilderijen blijven spoorloos. De zoektocht onthult ook een ander verhaal: dat van Tascha, die in Nederland haar lichaam verkoopt.

`Tascha` is een roman over `de kunstroof van de eeuw`, de diefstal van zeven kostbare schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal. De kunstwerken zijn waarschijnlijk door de moeder van de hoofdverdachte in Roemenië verbrand.

Mira Feticu (Roemenië, 1973) debuteerde in 1993 als dichteres, maar legde zich daarna toe op het schrijven van proza. In haar geboorteland werkte ze als programmamaker bij de nationale radio en verrichte ze aan de Roemeense Academie van Wetenschappen literair onderzoek. Na haar verhuizing naar Nederland verscheen in 2012 haar eerste Nederlandse verhalenbundel `Lief kind van mij` en een jaar later de goed ontvangen roman `De ziekte van Kortjakje`. Ze publiceert in diverse literaire tijdschriften.

Extra informatie:

Uitverkocht/Niet leverbaar