Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Milan Kundera,De kunst van de roman
  • Milan Kundera,De kunst van de roman
  • Milan Kundera,De kunst van de roman
De kunst van de roman
€ 22.99
  (Hardback) Thuisbezorgen

  • In herdruk
  • Verwacht op: 01-12-2023 *
  • Vanaf € 26.50 gratis verzenden


In zeven delen, die relatief los van elkaar staan maar toch één essay vormen, geeft Milan Kundera in De kunst van de roman zijn persoonlijke opvattingen over de Europese roman. Is de geschiedenis van de roman bijna voltooid? Is het zo dat in onze tijd van 'terminale paradoxen' de roman niet langer in vrede kan leven met de geest van onze tijd? Als hij nog voort wil gaan met het ontdekken van het nog niet ontdekte, als hij als roman nog 'vooruitgang wil boeken', dan kan hij dat slechts doen tegen de vooruitgang van de wereld in.

Een van de delen van het essay is gewijd aan Kafka, een ander aan Broch, van de eerste tot de laatste regel zijn de beschouwingen van Milan Kundera referenties aan de auteurs waarop 'zijn persoonlijke geschiedenis van de roman' is gebaseerd: Rabelais, Cervantes, Sterne, Diderot, Flaubert, Tolstoj, Musil, Grombowicz. In twee delen, die de vorm van een dialoog hebben, spreekt de auteur over zijn eigen - bijna ambachtelijke - romankunst.

Vertaler: Jana Beranová

Extra informatie :

Hardback
166 pagina's
Januari 2002
287 gram
206 x 133 x 21 mm
EAN: 9789026317125
Ambo|Anthos


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.