Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Mieke Vollenhoven,Vitaal voor de klas
  • Mieke Vollenhoven,Vitaal voor de klas
Mieke Vollenhoven,Vitaal voor de klas
Vitaal voor de klas
€ 22.50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Het kan iedere leraar - jong en oud - overkomen: een gebrek aan werkplezier of motivatie. Hoe blijft u - ook op de lange duur - vitaal?

Dit boek behandelt vier factoren die de vitaliteit van de leraar bevorderen. Een mix van theorie, onderzoeksgegevens, reflectievragen en oefeningen maakt dit boek tot een inspirerende voedingsbodem voor elke leraar die zijn vitaliteit wil behouden of versterken.

Het leraarschap is boeiend, maar kost soms veel energie. Daarom is het belangrijk dat leraren efficiënt omgaan met hun energiehuishouding.

Vier factoren
Dit boek behandelt vier factoren die de vitaliteit van de leraar bevorderen:

- verbinding: betrokkenheid bij het werk, leerlingen en collega`s
- autonomie: de eigen rol vormgeven en omgaan met grenzen
- inspiratie: omgaan met ambities en dromen
- prestatie: samen met anderen succes boeken.
Bij elke factor beschrijft de auteur welk spanningsveld er speelt en hoe leraren daarmee kunnen omgaan. Ze reikt hiervoor theorie, onderzoeksgegevens, reflectievragen en oefeningen aan. Leraren kunnen hiermee zelf aan de slag gaan en/of samen met collega`s, bijvoorbeeld in het team, in de intervisiegroep of in een coachingstraject.

Persoonlijk leiderschap
Dit boek inspireert leraren om met een `andere bril` naar hun werk te kijken en biedt hun handvatten om het werk op eigen wijze vorm te geven. Zo komen zij tot persoonlijk leiderschap. Dat wil zeggen dat zij als leraar goed functioneren, maar ook dat zij uitstekende managers zijn van hun eigen energiehuishouding.

Vitaal voor de klas is geschreven voor leraren in alle schoolsectoren en is tevens relevant voor schoolleiders en HRM-functionarissen. Want ook de schoolcultuur en het personeelsbeleid kunnen bijdragen aan de vitaliteit van leraren.


Extra informatie:

Paperback / softback
123 pagina's
Met illustraties
December 2011
278 gram
238 x 168 x 14 mm
EAN: 9789065086457
CPS Uitgeverij

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen