Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Michiel Roscam Abbing,Brazilië zien zonder de oceaan over te steken
  • Michiel Roscam Abbing,Brazilië zien zonder de oceaan over te steken
Michiel Roscam Abbing,Brazilië zien zonder de oceaan over te steken
Brazilië zien zonder de oceaan over te steken
De wandtapijten van Johan Maurits
€ 24.95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Gedurende een periode van zeven jaar was Johan Maurits van Nassau-Siegen (1604-1679) gouverneur van Noord-oost-Brazilië, destijds een kolonie van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. In die tijd liet hij tekeningen en schilderijen maken door schilders die hij speciaal daarvoor had meegenomen, onder wie Albert Eckhout, Frans Post en Abraham Willaerts.

Bij zijn terugkomst in de Republiek in 1644 gaf Johan Maurits aan Jacob van Campen, de architect van het tijdens zijn verblijf in Brazilië gebouwde Mauritshuis, de opdracht een decoratieprogramma voor het interieur te ontwerpen aan de hand van het bijzondere beeldmateriaal dat hij uit Brazilië had meegebracht.

Dat er sprake moet zijn geweest van een groots decoratieplan voor wandtapijten in het Mauritshuis onder leiding van Jacob van Campen, met Brazilië als thema, is een nieuw inzicht. Aan de hand van tot nu toe onbekende bronnen en met name het niet eerder geraadpleegde ooggetuigenverslag van de Harderwijkse regent Ernst Brinck (1582-1649), ontrafelt Michiel Roscam Abbing op minutieuze wijze het - slechts ten dele gerealiseerde - ingenieuze decoratieplan van Jacob van Campen voor zalen, plafonds en trappen van het Mauritshuis. Bezoekers aan de grote bovenzaal hoefden de oceaan niet meer over te steken om Brazilië te zien.


Extra informatie:

Hardback
192 pagina's
Met illustraties
Februari 2021
752 gram
248 x 177 x 23 mm
EAN: 9789088031120
Lias

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen