Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Menno Voskuil,Aad Donker & After Nature
  • Menno Voskuil,Aad Donker & After Nature
  • Menno Voskuil,Aad Donker & After Nature
Aad Donker & After Nature
€ 39.50
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op donderdag *
  • Gratis verzending


Het korte, tumultueuze leven van kunstenaar Aad Donker (1967-1998) spreekt nog altijd tot de verbeelding: de branie, het avontuur, de rijkdom, de liefde en de dood. Het zouden zo de ingrediënten voor een Hollywoodfilm kunnen zijn. Maar wie verder kijkt, ziet ook een ambitieuze kunstenaar op zoek naar erkenning en succes. Aad ontwikkelde al vroeg zijn eigen stijl en vond aansluiting bij het succesvolle maar ook verguisde kunstenaarscollectief After Nature. Samen met Peter Klashorst, Bart Domburg, Jurriaan van Hall, Ernst Voss en zijn broers Gijs en Justus gaf Aad Donker begin jaren negentig een nieuwe impuls aan de Nederlandse schilderkunst door te breken met de gangbare kunsttheorieën en uitsluitend te schilderen naar waarneming.

In Aad Donker & After Nature beschrijft Menno Voskuil aan de hand van interviews met de betrokken kunstenaars en niet eerder gepubliceerde brieven en documenten het leven van Aad Donker. Het zwaartepunt ligt op de After Nature-periode, waardoor dit boek ook gelezen kan worden als een ‘officieuze’ biografie van After Nature. Daarnaast is een zeer ruime selectie van Aad Donkers werk opgenomen, van zijn eerste tekeningen gemaakt in Zuid-Afrika tot aan de indrukwekkende zelfportretten uit zijn laatste levensjaren. Dit unieke overzicht van zijn oeuvre benadrukt nogmaals het onmiskenbare talent van deze veel te jong overleden kunstenaar.


Extra informatie:

Hardback
248 pagina's
Met illustraties
December 2021
1188 gram
288 x 232 x 25 mm
EAN: 9789059973299
Primavera Pers


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.