Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Maurice Maeterlinck & Patrick Bernauw,Pelléas en Mélisande
  Pelléas en Mélisande
  € 17.51
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  Maurice Maeterlinck (1862-1949) was een Gentenaar die in het Frans schreef. In 1911 werd hij de enige Belgische Nobelprijswinnaar Literatuur tot nu toe. Zijn toneelstukken werden over de hele wereld opgevoerd, zijn essayistische boeken groeiden uit tot regelrechte bestsellers en ook zijn poëzie werd zeer gesmaakt.

  `Pelléas en Mélisande` is misschien wel zijn bekendste werk, o.a. door de operabewerking van Claude Debussy. Het is een symbolistisch sprookje dat speelt in een vaag middeleeuwse wereld, een Vlaanderen dat we ook kennen uit de sagen en de legenden. Prins Golaud verdwaalt tijdens de jacht in het woud en treft bij een bron de mysterieuze Mélisande aan. Hij ontfermt zich over haar, en huwt haar... maar tussen Mélisande en zijn halfbroer Pelléas bloeit al gauw een fatale genegenheid op, een dodelijke zielsverwantschap...

  Patrick Bernauw is al ruim een kwarteeuw in de ban van Maeterlinck. Hij hertaalde en bewerkte het beroemde toneelstuk tot een korte, poëtische roman die wij nu als `fantasy` zouden kunnen bestempelen.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  82 pagina's
  Augustus 2020
  123 gram
  215 x 135 x 8 mm
  EAN: 9789403605234
  Mijnbestseller.nl

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen